Flyg

Har precis kommit fram till hotellet efter en lång resa. Åkte hemifrån för 7 timmar sedan.. Men är framme nu iaf och solen strålar. Ska vila upp oss lite och ge oss ut på gatorna sen!


Packa

Imorgon händer det. Planet lyfter mot London. Så lycklig, har packat och fixat inför resan hela dagen. Känns lite surt att behöva gå upp 04:30 imorgon men vad gör man inte för London? Som tur är så finns det wifi både på planet och hotellet så det kommer nog upp några inlägg. Ska bli skönt att få komma bort från Sverige ett tag och tackar ju inte nej till ett land fullt av killar med brittisk accent!


Birthday

Igår fyllde jag 17 och spenderade dagen med att fira det. Eller ja, firade att det bara var 365 dagar tills jag fyller 18.. Först firade jag hemma med släkten och sedan gick jag ut med Lilja på kvällen. Det var härligt som vanligt men failade och stukade foten.. Igen.. Ingen orkar hur klantig tjej.. Kan inte stödja på den nu och åker till London imorgon. Det går bra nu osv


Superhjälte fetish

Senaste dagarna har jag kollat mycket på diverse superhjälte filmer. Har en förkärlek till dom. Ser på Thor just nu, ja okej den är lite bättre bara för att Chris tar av sig tröjan. Snart är den slut så ska sätta på The Avengers då. Måste bara säga hur genialiskt det är att Iron Man, Thor, Captain America osv hör ihop. Älskar sånt i filmer! Förmodligen kommer det komma en lista med mina favorit actionfilmer snart då det är min absoluta favorit genre.


Fisk spa

Idag har jag gjort något jag inte trodde jag skulle våga. Gått på fisk spa.
För er som levt under en sten senaste åren så är fisk spa är en skonsam peeling och micromassage av dina fötter. Blodcirkulationen stimuleras och resultatet blir mjuka, silkeslena och hälsosamma fötter. Fiskarna har inga tänder utan nibblar försiktigt bort döda hudceller och överflödig hud. Det gör inte ont utan det mer kittlas men i början kändes det så konstigt och första instikten var att sparka undan fiskarna. Efter ett tag vande man sig och det kändes som att man hade fötterna i Champange. Det är egentligen perfekt för mig som avskyr fötter för fiskarna gör allt jobb. Jag var på Uppsala Spa & Skönhetsvård (som var otroligt trevliga). Det kostade 495 kr och behandlingen tar runt 30 min. 
 
 
 

🌀

Igår var det ju hur fint väder som helst så blev bortbjuden på fika och kubb. Trevligt men väldigt varmt, termometern visade 27 grader ett tag (!!) Fast jag klagar inte, är ju trots allt tjejen som vill ha runt 40 grader när hon är utomlands.. Gjorde ingenting speciellt sen på kvällen, fördjupade mig i mina kära filmer och serier.

Väcktes 6.45 idag för att det kom hit några arbetare som skulle göra något med elementen. De gick vidare till nästa lägenhet kl 9 så då kunde jag sova nån timme till. Är ändå sjukt trött så kommer somna tidigt ikväll. Fast det är bara bra då jag måste vända tillbaka dygnet inför London!


Annorlunda jobb

Bloggade inte igår fastän jag hade en händelserik dag, pga alldeles för trött, så skriver om gårdagen nu istället. Blev upphämtad kl 7 på morgonen av Lilja och hennes padre för att åka till Stockholm och vara statist i den kommande långfilmen Gentlemen & Gangsters. Så kvart över åtta befann sig jag och Lilja utanför Berns. ( Måste bara tillägga att det fanns hur mumsiga killar som helst där så vi blev lite kära ) Vi "festade" sedan i 7 timmar. Kändes väldigt konstigt att stå med en öl och dansa kl 10 på morgonen.. Kanske ännu konstigare att ha en filmkamera i ansiktet och ett helt team som skrek "tagning" och "bryt" men kul var det i alla fall. Två otroligt trötta tjejer stapplade sedan till tåget och halvsov hela resan hem.  

En fantastiskt rolig upplevelse och ser fram emot att se slutresultatet på vita duken hösten 2014.

Påväg till mig nu hoppas jag?

Hur är detta möjligt? Hur kan man bara gå in på en flygplats, någon kommer fram, tar ett kort och man ser ut såhär? Själv skulle man se ut som en överkörd mullvad. Hatar denna perfektion, det räcker. Kom hit nu babe.


Bytt design

Som ni märker har jag bytt design på bloggen. Haft den gamla ganska länge nu och kände att jag behövde nånting nytt. Hänt mycket i mitt liv som fått mig att ändras som person och då är det väl bara rätt att bloggen också ska ändras, känner att detta passar mig bättre. Den här designen fungerar bättre med bilder också och tänkte verkligen ta tag i fotograferingen nu så det kommer nog bli mycket bilder framöver.
 
 

When it comes to love, do you think the hunt is better than the kill?

 
 

Dagen

Spenderat dagen på stan med Lisa. Började med en lunchdejt för att sedan gå och titta i massa butiker, köpte inget men hittade flera saker jag ska köpa när jag får pengar. Lite jobbigt för vet att jag inte kan köpa så mycket då jag ska till London om tio dagar, lyckligtvis så får jag både studiebidrag och fyller år innan dess så man kan ju hoppas på lite pengar där! Dagen har varit bra och ska avslutas med Pretty Little Liars och Teen Wolf. Sedan blir det väl antingen säsong 2 av The Carrie Diaries eller film. Vi får se helt enkelt!
 
 

Och du är definitivt nummer två


Because a photoshoot on land is too mainstream

 

Toppendag!

La mig precis i sängen efter att ha bakat för att se på film. Bakningen blev chokladdumlemuffins med mintfrosting och krossad daim. Hej kalorier. Nej ska inte ens försöka leka att jag bryr mig om det, tycker gott jag kan unna mig det. Har spenderat dagen med min favorittjej på Bälinge badet där vi solat, badat och haft det allmänt bra. Båda fick lite färg så det var härligt, men bara en bonus på en redan underbar dag. 
 
 
 
 

I am temperamental and I have imperfections And I am emotional, I am unpredictable.

 

The Carrie Diaries

Började tidigare under kvällen se på The Carrie Diaries och nu har jag snart sett klart på första säsongen. Totalfallit för den. Sen älskar jag AnnaSophia Robb och tycker hon är så duktig och vacker, skulle inte ha något emot att få hennes liv..


It's kinda fucked up isn't it?


Safe Haven

 
Okej, denna film var helt underbar. Spenderade gårdagen med min favvotjej Lisa och hon tvingade mig att se denna. Är väldigt glad att hon gjorde det för det är lätt en av mina nya favoriter. Den har allt, romantik, drama, spänning och humor. Blev inte lite kär i Josh Duhamel nu också, ni ser ju bara i gifsen. Nej men underbart bra film med en twist jag så inte förväntade mig! Sen att den är baserad på Nicholas Sparks roman säger ju allt. SE DEN.
 

Livsmotto

 

So ashamed so confused, I was broken and bruised.


18 serier

För tre månader sen skrev jag en lista med 99 chickflicks, listan hittar ni här, så nu är det dags för en ny lista.
 
Serier jag sett och fallit för.
 
1. Glee
Att Glee är nummer ett är ingen tillfällighet, jag absolut och fullkomligt älskar denna serie.
 
2. The Vampire Diaries
Förmodligen den serien jag gråtit mest till någonsin, helt fantastisk serie.
 
3. Desperate Houswives
Jag absolut levde för denna serie i högstadiet. Verkar som att alla glömt bort den vilket jag tycker är hemskt då den är genialisk.
 
4. Pretty Little Liars
Man kan inte diskutera serier och utelämna Pretty Little Liars. Det är ren spänning och den är fylld med så mycket snygga personer och plot twists så att man blir helt galet beroende.
 
5. New Girl


Fantastiskt rolig och lätt att relatera till. En serie där alla inte är perfekta utan är precis som vi.
 
6. Vänner
Var så besatt av vänner från att jag var 9 år. Kanske den bästa serien som någonsin gjorts, sett varje avsnitt minst 20 gånger (överdriver inte), kan allt om alla karaktärer och kan typ alla repliker. Har ni inte sett vänner hatar jag er en smula.
 
7. Teen Wolf
Började kolla på Teen Wolf för inte allt för länge sedan, ett halvår ungefär. Tyckte första avsnitten var lite sådär men sen totalfastande jag. 
 
8. Terra Nova
Fylld av romantik, vänskap, familjeband, spänning och drama. Det finns tyvärr bara en säsong så det suger.
 
9. The O.C
Jag har precis börjat kolla på o.c på rekommendation av min fina Lisa så kan inte säga så jättemycket. Har bara sett fyra avnsitt men tycker redan den är bra. Kan tänka mig hur fast jag kommer bli sen!
 
10. Suburgatory 
 
Många av de serier jag tipsar om är ganska "tunga". Det är inte den här, lätt och rolig. Även en sådan serie man inte behöver se varje avsnitt av för att avnjuta den!
 
11. The Big Bang Theory
Som om jag ens behöver säga något.
 
12. Happy Endings
Tillhör också en av de lättare serierna. Mycket humor, bra helt enkelt.
 
13. Hellcats
 
Jag som absolut älskar cheerleader filmer fastande för denna serie direkt. Tycker den är bättre än många andra cheerfilmer och serier för den är mer seriös, visar faktiskt upp själva sporten.
 
14. GCB
En serie som inte får glömmas bort! Lite lik Desperate Houswives fast med mer humor.
 
15. Modern Family
 
Åh så söt och fantastiskt rolig serie.
 
16. Awkward
 
Så mycket kärlek till denna serie! Tonårsserier slår allt.
 
17. Blue Water High
Jag vet inte om ni minns denna serie men den ägde så hårt, det gör den fortfarande. Kollade precis om säsong 1, så mycket kärlek.
 
18. The Exes
En relativt ny komediserie, väldigt rolig och ganska lätt.
 
Dessa serier är de som jag kollar/kollat på aktivt. Finns såklart serier som How I Met Your Mother och Scrubs etc. som också är bra men de är inte serier jag följt på detta sätt.

What is love?

Vi fick uppgiften att skriva en uppsats om "What is love?" på engelskan nu i våras. Tänkte publicera det jag kom fram till och det är därför det är skrivet på engelska och inte svenska. Plus att jag finner det lättare att uttrycka mig på engelska.
 

Love is wonderful, love is horrible. Love is amazing, love is awful. Love is the greatest thing on earth but it is also the worst. It is all of it at the same time. Love is feelings.


If you look up the definition of love it says:
“A deep, tender, ineffable feeling of affection and solicitude toward a person, such as that arising from kinship, recognition of attractive qualities, or a sense of underlying oneness.”


I completely agree, but that’s just one side of love. Love can be with a person you have a romantic interest in but it can also be towards music and movies, love to your pet and let’s not forget the most powerful love of them all; a mother’s love. When I hear the word love I instantly think of love between two people with romantic motives and I think that goes for almost everyone. That’s what we seek, what we desire. That’s the one thing we spend our entire lives searching for.
So, what does it mean to love someone? What exactly is love? Is it to put the one you love first even if it means you’re getting hurt, let them be happy even though you might not be, let them go because you know that’s what’s best for them or is it always being there for them, no matter what? I believe it is all of the above and much more.


Love is such a strong emotion. I believe that there’s only one more emotion as powerful as love and that’s jealousy. But I guess they sort of go hand in hand, you often have to love someone to become jealous, and now I’m not talking about just a little bit. No, I’m talking about that insane “I-want-to-rip-someone’s-throat-out” kind of jealousy. I find it scary that we’re even capable of such strong feelings and what they can drive us to. It completely changes who we are. The feeling that pumps through your body when you see the one you love with someone else, it’s among the worst feelings you can experience. I do not wish it for my worst enemy.


I feel like I’ve talked a lot about the downside of love. Sure, love is nasty but honestly, I wouldn’t want to live in a world without it. Love makes people unselfish and grateful, we need more of that on our planet. A person in love automatically becomes nicer to everyone around him/her. When you love someone and they love you back, nothing can take you down. Those butterflies you get in your stomach when you see that one person, that silly smile you just can’t get rid of when you’re with them and when you’re so happy that you just want to scream at the top of your lungs. Those are among the greatest feelings in the world.


Isn’t it crazy? How something that makes one walk on clouds also can drive one to the darkest thoughts. You’ll probably get hurt more than you’ll get to experience those magical moments, when suddenly the whole world makes sense. But it doesn’t matter how many times we get hurt, we’ll always search for love. Because we know that, when we find that special someone, it will all be worth it.

 
 
 

Varför tjejer är attraherade till douchebags

Kanske är det för att vi redan som små fick höra "Han retar dig bara för att han gillar dig" eller kanske är det hoppet om att få vara tjejen han väljer över alla andra. Det kanske är ett försök till lite spänning i våra vardagliga liv eller så är det bara deras fantastiska självförtroende vi dras till.

Vad det än är så går det inte att förneka: Tjejer dras till bad boys. Deras maskulina kroppar och otroliga charm gör dem för det mesta oemotståndliga. När vi sedan blir sårade av dom sänks vår självkänsla och vi blir bara mer desperata efter deras bekräftelse. Bad boys är oftast väldigt attraktiva och kan vi alla bara snälla sluta låtsas som att utseendet inte har någon betydelse.

Nu ska jag inte dra alla över en kam. Ska inte säga att tjejer endast dras till bad boys heller, jag konstaterar bara ett faktum: Nästan alla tjejer har/kommer bli sårade av en douchebag. Förmodligen flera gånger. Det är precis därför det behövs fler fina killar, killar som förstår och visar för tjejen han fallit för att hon inte behöver vara med någon som behandlar henne som skit, att hon är värd mer. Jag har mer än en gång fått frågan "eftersom alla tjejer gillar douchebags kanske man ska bli en?" Det är bland det sorgligaste. Att killar tror att de måste behandla tjejer som trash för att få dom? Det är bara fel på alla nivåer.

Visst jag må vara dragen till bad boys men jag skulle aldrig vilja ha ett förhållande med en, när jag går in i ett förhållande vill jag veta att killen inte kommer såra mig. Att han är one of the good guys. Jag kan egentligen bara tala för mig själv men jag tror de flesta håller med mig. Bad boys är sexiga och passionerade, sånna vi vill ha ett fysiskt förhållande med. Men good guys är sånna vi fantiserar om att en dag gifta oss med och starta en familj tillsammans. Ni good guys må känna er under dochebagens nu men sedan kommer ni vara dom som alla tjejer vill ha. Om ni tycker att tjejerna bara vill ha bad boysen så kanske ni kollar på helt fel tjejer och missar en annan som vill ha er.

Nu blev det här ganska inriktat till the good guys men jag tror det är dem som vill veta det här mest.



Sommar


Första dagen på sommarlovet

Första dagen på sommarlovet har spenderats på balkongen i den stekande solen. Perfekt väder ber till gudarna på att det ska vara mycket av detta i sommar!


Sommarlov

Hejhej, ligger i sängen, ser på Awkward och njuter av ett efterlängtat sommarlov! Första året av gymnasiet har gått så fort, bara att hoppas att resterande år också gör det. Den här sommaren ska verkligen bli den bästa någonsin! Har bästa känslan nu också, kommer gå crazy till i sommar! Har dealat med personliga problem (ofc killar..) Men nu är äntligen de problemen borta och jag mår bättre än jag gjort på länge! Totally redo för sommar 2013
 

Mitt nya beroende

Som rubriken lyder har jag fått ett nytt beroende- Awkward. Sett två säsonger på två dagar och har nu åtta avsnitt på säsong tre kvar. Vill typ börja gråta för att de är så få avsnitt per säsong (12). Klarar inte av sånt, serier ska bestå av 22-25 avsnitt per säsong som är 45 min långa. Så är det bara! Tänkte skriva ett inlägg om alla serier jag älskar och rekommenderar men det får bli en annan dag för nu ska jag kolla vidare på Awkward


.


Fine, then I'm not sorry

  
 
 
I'm not sorry that I met you. I'm not sorry that knowing you has made me question everything and that in death you're the one that made me feel most alive. You've been a terrible person. You made all the wrong choices, and of all the choices that I have made, this will prove to be the worst one, but I am not sorry that I'm in love with you.

 
                                                 
 
                               "He’s your first love, I intend to be your last, however long it takes."

Student

Hann inte blogga igår då min syster tog studenten! Firade henne hela dagen och for sedan till Örsa på kvällskvisten för fest. Det var trevligt, båda sakerna. Har dock 36 myggbett idag vilket känns lite sådär..